Un Curso de Milagros

Ontdek Yoga's Omgekeerde Wereld: Voordelen, Houdingen en Hoe te Beginnen

dutch feetup training handstand headstand inversies nederlands nl omgekeerde houdingen Oct 06, 2023

In de wereld van yoga is er een speciaal gebied dat de zwaartekracht uitdaagt - omgekeerde houdingen. Als je ooit hebt willen voelen hoe het is om de wereld op zijn kop te zien, dan zijn omgekeerde houdingen in yoga iets voor jou. In dit artikel gaan we ontdekken wat omgekeerde houdingen zijn, waarom ze goed voor je zijn, welke houdingen je kunt proberen, en hoe je kunt beginnen met deze spannende reis.

Wat zijn Omgekeerde Houdingen in Yoga?

Omgekeerde houdingen zijn yogaposes waarbij je hoofd lager is dan je hart. In plaats van dat je voeten op de grond staan, staan ze omhoog in de lucht. Dit lijkt misschien moeilijk, maar het heeft voordelen voor je lichaam en je geest.

Waarom Zijn Omgekeerde Houdingen Goed voor Je?

  • Betere bloedsomloop: Als je hoofd lager is dan je hart, helpt het het zuurstofrijke bloed naar je hersenen en hart te brengen.
  • Sterkere spieren: Je moet je evenwicht bewaren, wat helpt bij het versterken van je spieren.
  • Meer concentratie: Het helpt je je geest te stimuleren en je te concentreren.
  • Rugverlichting: Het kan de druk op je rug verminderen.
  • Meer zelfvertrouwen: Het overwinnen van de angst om te vallen, kan je zelfvertrouwen vergroten.

Welke Omgekeerde Houdingen Kun je Proberen?

Er zijn veel verschillende omgekeerde houdingen om te proberen:

1. De Neerwaartse Hond:Dit is als een omgekeerde V-vorm.
2. De Schouderstand: Je balanceert op je schouders en nek.
3. De Hoofdstand: Je staat op je hoofd.
4. De Handstand:Je staat volledig op je handen.
5. De gebroken kaars: Je ligt op je rug met je benen omhoog tegen een muur.
6. De Kraai: Hierbij balanceer je op je handen met je knieën op je armen.

Wie Kan Omgekeerde Houdingen Proberen?

Mensen met wat yoga-ervaring en een goede gezondheid kunnen proberen omgekeerde houdingen. Als je eerder rug- of nekletsel hebt gehad of medische problemen hebt zoals hoge bloeddruk of glaucoom, moet je met een dokter of yogaleraar praten voordat je begint.

Wanneer Kun je Omgekeerde Houdingen Proberen?

Het is het beste om omgekeerde houdingen 's ochtends of een paar uur na het eten te doen. Doe ze niet voor het slapengaan, want ze kunnen je wakker houden.

Handige Hulpmiddelen: De FeetUp Trainer

De FeetUp Trainer is een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je te ondersteunen bij het oefenen van omgekeerde houdingen in yoga. Het geeft je stabiliteit en zekerheid terwijl je leert en je omgekeerde houdingen verbetert. Dit is vooral handig als je je zorgen maakt over je evenwicht.

In conclusie, omgekeerde houdingen in yoga kunnen je lichaam en geest versterken, maar je moet voorzichtig zijn en de juiste techniek leren van een gekwalificeerde yogaleraar. Veiligheid is belangrijk om de voordelen van deze houdingen te ervaren zonder risico op letsel. Dus waar wacht je op? Ontdek deze spannende wereld van omgekeerde houdingen en bekijk het leven vanuit een ander perspectief!

Wil je meer leren en deze omgekeerde wereld van yoga verkennen? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan onze wekelijkse yogalessen in de Yoga Studio in Vlezenbeek, Konijnestraat 104.

Elke zaterdag om 11 uur kun je met ons meedoen, en voor je eerste les bid ik  een speciale prijs aan. Registreren -klik hier- is eenvoudig maar noodzakelijk.  Je kan ook een berichtje sturen via WhatsApp

Kom langs en ontdek de voordelen van yoga's omgekeerde wereld!

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.